Gnojna angina je poznata kao i upala krajnika. Oni služe kako bi spriječili ulazak bakterija ili virusa kroz grlo. Ako bakterije dođu do grla, prvo dolazi do upale grla, ždrijela te onda i krajnika što uzrokuje gnojnu anginu.

Ispod vam donosimo kvalitetan recept za liječenje upale grla i krajnika:

Recept:

80 grama komorač sjemena pomješati sa 200 ml vode i kuhajte 15 minuta. Dobit cete jednu gustu masu, koja dosta sliči kafi. Procijediti i dodati pedeset ml vode i te kuhati dok ne prokuha. Maknite s vatre i dodajte jednu kasiku rakije.

Uzmite jednu kaškicu svakih 30 minuta. Nakon samo dva sata, bol će se povući, a nakon 4 i nestati.

Proporučuje se onima koji imaju stabnim problema sa grloboljom. Ove namirnice, istovremeno djeluju antibakterijski, antigljivično i antivirusno.

Sledeći recept za koristan melem prenosio se s koljena na koljeno, a to je garancija kvaliteta. Veoma je lak za napraviti, a potrebna su vam samo tri sastojka. Može dugo da stoji, pa bi bilo zgodno napraviti ga da vam je pri ruci.

Sastojci:

400 ml hladno cijeđenog maslinovog ulja
1 jaje
60 g prirodnog pčelinjeg voska.
Upute:

Skuhajte jaje, uzmite žumanjce te ga izgnječite. Naspite maslinovo ulje u šerpicu i u njega stavite vosak. Kuhati na laganoj vatri dok se vosak ne otopi, kada se vosak otopio polako dodajte žumanjce. Ulje će početi pucketati, ukoliko počne da pjeni, sklonijte sa vatre i lagano miješajte dok ne dodate cijelo žumance. Nakon toga procijedite i sipajte u tegle. promiješajte još nekoliko puta da se vosak ne bi slegao.

Primjena:

Ako se mast koristi za obloge, potrebno ga je prethodno zagrijati na laganoj vatri do 40 stepeni ili na pari. Gnojna angina, upala krajnika: Stavljajte obloge na vrat od ove masti i u grlo.. Ako to radite uveče, ponavljajte 2-3 puta. Bronhitis Po pola kašičice masti 3 puta na dan, prije obroka.

Izvor: novi.ba

loading...