Med i đumbir dobra su kombinacija ukusa, ali još bolja kombinacija zdravih sastojaka. Uz nju možete izliječiti kašalj, ublažiti simptome prehlade i gripa, liječiti bronhitis, smanjiti holesterol, oporaviti želudac, smršati i uveliko ojačati svoj imunitet.

Evo kako napraviti recept:

Postoji više varijanti na koji se mogu spremiti ova dva sastojka , a nabolja je ona koja uključuje med, đumbir i limun zajedno. Ponekad se u ove kombinacije dodaje bijeli luk, ponekad biber, ali mi ćemo se zadržati osnovnim sastojcima i dvije osnovne varijante.

Prva je da napravite čaj od đumbira i zasladite ga medom. U šolju vrele vode dodate kašičicu sitno naredanog đumbira i ostavite da odstoji 10-ak minuta. Procijedite, dodate med da zasladite čaj, dodate limun i njime dozu vitamina C i eto napitka koji vraća u život.

Drugi način jeste da napravite melem od meda, đumbira i limuna koji se drži u staklenoj tegli. Ovde kombinujete sastojke na sledeći način: Dobro operite 2 limuna, zajedno sa korom i 2 komada svježeg đumbira i isjeckajte ih na kriške. Naizmjenično ih poredajete u staklenu teglu – red kriški limuna, pa onda red đumbira. Preko toga prelijte medom do vrha tegle, vodeći računa da on prođe u sve slojeve.

Kako se koristi:

Čuvajte u frižideru i koristite po potrebi na sledeći način: 2-3 kašike ove emulzije, koja će vremenom postati strukture kao od želatina, rastopite u šolji vrele vode i ostavite da odstoji 3 minuta . Naravno, zahvatite i med i đumbir kašikom. Nakon toga pijte.

Izvor: minutzamene.com

loading...