Ovdje možete vidjeti kako da napravite najefikasnije domaće ulje uz pomoć kojeg možete tretirati i izliječiti bolove u zglobovima ili leđima. Vi samo morate napraviti to ulje, utrljati ga u svoje bolne zglobove i nakon 15 minuta – vaši bolovi će nestati. Ovo ulje je vrlo jednostavno za pravljenje i sačinjeno je od lako dostupnih sastojaka.

Potrebni sastojci:

– kašika kajenskog bibera ili ljute aleve paprike
– 1/ 4 šolje maslinovog ulja

Uputstva:

Prvo dodajte kašiku kajenskog bibera u četvrtinu šolje toplog maslinovog ulja. To je sve! To ulje nanesite na bolni zglob i ostavite ga da djeluje narednih 15 minuta. Nakon 15 minuta isperite toplom vodom. Kao što je rečeno, osjećaćete se mnogo bolje već nakon prve upotrebe. Ponovite ovaj tretman 2-3 puta dok bol u potpunosti ne nestane.

Kako ovo funkcioniše

Jedinjenje kapsaicin koje se može naći u kajenskom biberu iscrpljuje neurotransmiter po imenu supstanca P koji je zaslužan za slanje signala bola do mozga. Dakle, kada se blokira veliko P, mozak ne registruje da nešto boli, te osoba tad ne osjeća bol.

Posjetite doktora ukoliko:

– Imate temperaturu koja nije povezana sa simptomima gripa
– Izgubili ste oko 5 kilograma ili više bez dijete ili vježbanja
– Vaši bolovi u zglobovima traju duže od tri dana
– Imate jake, neobjašnjive bolove u zglobovima
– Takođe ne treba da vas brine ako osjetite peckanje nakon prve upotrebe. Taj osjećaj će nestati nakon 5 minuta.
– Ukoliko imate osjetljivu kožu, koristite ovo ulje sa oprezom. Uvijek nosite rukavice dok rukujete sa ljutim biberom u prahu i izbjegavajte bilo kakav kontakt sa očima. Nemojte nanositi na otvorene rane.

 

 

 

zdravlje-i-kuhinja.live

loading...