latinski naziv čuvarkuće znači “uvijek živa”, a ova biljka je definitivno zaslužuje svoje ime jer nudi brojne ljekovite nutrijente, posebno kada je riječ o liječenju ciste i mioma.

Čudotvoran lijek od samo dva sastojka, je izuzetno djelotvoran u borbi s mnogo različitih zdravstvenih problema, posebno za ciste i miome.

Prvi sastojak ovog lijeka je čuvarkuća, naširoko korisna biljka koju su u početku uzgajali Rimljani i Grci. Drugi sastojak je med.

Sastojci:

– 300 g lišća čuvarkuće

– 500 g meda

Priprema: Prvo nasjeckajte lišće čuvarkuće i dodajte med poslie. Neka tako odstoji 2-3 dana, sve dok se sastojci potpuno ne natope.

Kako koristiti: Konzumirajte lijek ujutro, na prazan želudac, prije nego što jedete ili pijete bilo šta drugo. Nemojte konzumirati ništa narednih 2 sata.

Ovaj lijek ima sposobnost da stimuliše metabolizam i očisti tijelo od toksina. Čak i ruski doktori preporučuju ovaj lijek, s obzirom na činjenicu da je izuzetno koristan u slučajevima kardiovaskularnih bolesti.

Na kraju, kao što je spomenuto na samom početku, ova nevjerovatna kombinacija je izuzetno djelotvorna pri liječenju cista jajnika i mioma maternice.

loading...