ovaj moćan začin je bogat antioksidansima, magnezijumom, vitaminima A i C, a u kombinaciji sa vodom čini nevjerovatne stvari za organizam.

Kumin je začin čudesnog dejstva na organizam i sveukupno zdravlje čovjeka.

Jača imuno sistem, poboljšava rad probave, te smanjuje nadutost i gasove. Smiruje upalne procese u organizmu, kao i bolove, a veoma je efikasan i u borbi sa zatvorom i viškom kilograma. Reguliše i nivo holesterola i izbacuje toksine iz organizma.

U ajrvedi se koristi za žensko reproduktivno zdravlje, zdravlje materice, kao i za podsticanje laktacije kod dojilja. Stoga, redovno konzumirajte čaj od semenki kumina.

Ovaj moćan začin deluje na zdravlje kože, ublažava svrab i iritacije izazvane različitim upalnim procesima.

Ali pravo čudo se dešava kada ovaj začin pomiješate sa vodom.

Preporuka je da pijete i čaj i vodu s kuminom i za oralno zdravlje. Ne samo da uklanja zadah, već i smiruje upalna stanja kao što su upale desni, grla, krajnika.

Priprema vode sa kuminom

U Indiji poznata kao jeera (cumin) voda važi za čudotvorni napitak neverovatnog dejstva na organizam.

Dvije kašike sjemenki kumina potopite u čaši vode da odstoji preko noći

Napitak pijte svako jutro na prazan želudac

Redovnim konzumiranjem vode sa kuminom riješićete se masnoća u telu za 15 dana, a vaša probava će pravilno funkcionisati.

Zahvaljujući “otpuštenim” nutritivnim zdravim sastojcima voda će poprimiti žućkastu boju.  Reč je o niskokaloričnom napitku jer jedna kašika kumina sadrži samo 7 kalorija.

loading...