SUPSTANCA KOJA SE LUČI PRIRODNIM PUTEM U UNUTRAŠNJEM UHU JE VOSAK U UŠIMA, ON IMA ZADATAK DA VAŠE UHO ŠTITI OD BAKTERIJA, KAO I BROJNIH DRUGIH ČESTICA I STRANIH ORGANIZAMA KOJI SE MOGU POJAVITI I TAKO NAŠTETITI JEDNOM OD NAJOSJETLJIVIJIH DIJELOVA NAŠEG TIJELA.

Mnogi znaju imati problem sa količinom voska koju izlučuje njihovo unutrašnje uho, simptimi koji se javljaju zbog te pojave su česta vrtoglavica, loš sluh, osjećaj da su vam zapušene uši stalno, kao i svrab, ali i drugi koji svakodnevni vam otežavaju često.

Ljudi najčešće vosak uklanjaju štapićima za uši iako se govori stalno o tome koliko je to štetno za vas. Naime, ovim alatima ćete samo potiskivati vosak koji se u vašim ušima duboko nalazi, nikakvo rješenje ne pružate, nego rizikujete da samio sebe stvorite dodatni problem koji vas može namučiti itekako. Upravo zbog toga vam mi danas u članku otkrivamo jedan jako efikasan način koji će vam pomoći da se ovog problema riješite, kao i raznih neugoda koje može uzrokovati.

Vi trebate da u jednakom omjeru pomiješate rastvor vodikovog peroksida sa vodom, potom nekoliko kapi te tekućine koje dobijete stavite u svoje uho, protresite glavom da bi se kapi do ušnog kanala odvele pa sve do onih unutrašnjih dijelova vašeg ušnog aparata, pošto se cijelim putem prostire vosak.

dobardan.info

loading...