Nije tajna da svi želimo izgledati zgodno i vitko, ali obično brojne dijete koje pronađemo na internetu ne daju željene rezultate.

Osim toga, zbog brojnih obaveza teško da i možemo razmišljati o nekoj vježbi.

Srećom, postoje neki trikovi kako da izgubite višak kilograma bez napora, bez dijeta i bez vježbi.

NE ZABORAVITE PITI VODU
Iako znate koliko je voda bitna, ipak malo ko shvata koliko voda može pomoći metabolizmu ako je pijete u pravo vrijeme. Najbolje je da popijete 1-2 čaše vode 30 minuta prije svakog obroka. Na taj način će vaš želudac biti djelomično ispunjen, pomažući vam da manje jedete.

OBRATITE PAŽNJU NA HRANU KOJU JEDETE
Neka ručanje bude vaš mali ritual. Sjednite za stol, nemojte razmišljati o drugim stvarima, o problemima, nemojte gledati TV i ne razgovarajte telefonom. Samo vi i hrana. Budite svjesni onoga što jedete i na koji način to radite. To će vam pomoći da jedete manje, i jedite što sporije možete.

UZMITE MANJI TANJIR
Kako ne biste previše razmišljali o veličinama porcija koje jedete, jednostavno uzmite manji tanjir. Ukoliko jedete štapićima, jest ćete sporije i to će pomoći da se osjećate punijim s manjom količinom hrane. Ako vam štapići ne odgovaraju, jednostavno uzmite manju kašiku.

VIŠE SPAVAJTE
Ne šalimo se. Sada imate odličan razlog da ostanete koji sat duže u krevetu. Ako spavate, ne jedete. Osim toga, noćni san ima veliki utjecaj na metabolizam i na prave razine hormona koji će vam pomoći da ostanete u dobroj kondiciji. I vi zapravo ne radite ništa dok spavate jer vaše tijelo gori između 50 i 100 kalorija na sat.

SPAVAJTE U HLADNIJOJ PROSTORIJI
Sve što morate učiniti ovdje je smanjiti vaš termostat ili otvoriti prozor. Istraživanje Nacionalnih instituta za zdravlje kaže da spavanje s temperaturom od 19 ° C pomaže tijelu da se riješi kalorija jer gori masnoću kako bi održavalo temperaturu.

DODAJTE MALO SAGORJEVAČA MASTI
Ne morate odustati od svoje uobičajene hrane. Dijalizirajte svoj jelovnik s lososom, jajima, orašastim uljem, maslinovim uljem, ljutim papričicama i zelenim čajem. Oni će vam pomoći učinkovitije potaknuti vaš metabolizam i sagorijevati masnoću. Čak i mirisi agruma ili paprene metvice mogu smanjiti apetit, stoga ih nemojte zanemarivati.

ZABORAVITE NA ZABRANE
Ako želite jesti kolačiće ili čokoladu, učinite to. Samo pojedite jednu umjesto 3 ili 5, i jedite ujutro da biste imali dovoljno vremena za sagorijevanje svih tih kalorija tokom dana. Stroge zabrane nisu dobre jer uzrokuju stres i kao rezultat, višu razinu loših hormona. Osim toga, krivite se ako ih prekršite. Nauka je na vašoj strani ovdje!

PERITE ZUBE
Sigurni smo da već to radite barem dva puta dnevno, tako da to neće biti teško za vas. Perite zube nakon svakog obroka. To će spriječiti da odete po još hrane. Prvo, hrana nije ukusna kada imate okus mentola u ustima. Drugo, previše smo lijeni da peremo zube nekoliko puta nakon svakog obroka.

SMIJITE SE
Prema studiji objavljenoj u Međunarodnom časopisu za pretilost, kada se smijemo, potrošnja energije povećava se i do 20%. Osim toga, tada naši mišići na stomaku rade.

KORISTITE FEN
Evo jedne metode koje će vam pomoći da izgubite težinu dok gledate televiziju ili čitate knjigu. Vrućina pomaže da se znojite i tako riješite nepotrebne tekućine iz vašeg tijela.

Koristite vruće komprese ako želite utjecati na pojedine dijelove vašeg tijela. Među najpopularnijima su sol ili đumbir. Da biste povećali učinak i zadržali kompresiju duže, možete upotrijebiti fen za kosu.

loading...