Liječenje psorijaze ishranom, biljem ili homeopatijom je izuzetno zahtjevno i samo uz pomoć jake volje, upornosti i dosljednosti u terapiji bolest se može iskontrolisati i do kraja izliječiti.

U zimskim mjesecima jedan od najčešćih razloga za posetu dermatologu jesu pojačani simptomi psorijaze koji se tokom hladnijih dana pogoršavaju.

LIJEČENJE PSORIJAZE LEKOVITIM BILJEM

Nakon predložene detoksikacije organizma, promjene ishrane i svakodnevnog jelovnika, podjelićemo i nekoliko odličnih receptura za prirodno liječenje psorijaze.

Ulje crnog kima protiv psorijaze

Ulje crnog kumina korisno je u liječenju različitih kožnih oboljenja, uključujući i psorijazu, kod koje daje izvanredne rezultate. Ovo ulje deluje na harmonizaciju celokupnog imunološkog sistema te sprečava autoimuno delovanje, dok dragocena gama-linolenska kiselina odlično reguliše upalne procese. Za liječenje psorijaze preporučuje se upotreba 3 puta dnevno po 25 kapi neposredno poslije jela.

Čaj od čičkovog korijena je izuzetan prirodni lijek za psorijazu

Čaj od čička je jedan od najefikasnijih čajeva za detoksikaciju organizma i tradicionalno se koristi za
tretiranje upalnih stanja kože. Priprema se tako što se supena kašika korijena čička kuha u 3,5 deci. vode desetak minuta, a zatim se dobro procedi i pije se najviše tri puta tokom dana,vodite računa da je čičkov čaj uvijek sveže pripremljen.

Ulje žutog noćurka za liječenje psorijaze

Koristi se u slučaju mnogih kožnih oboljenja, a značajno je zbog bogatog sadržaja esencijalnih masnih kiselina. Gama-linoleinska kiselina iz ovog ulja pomaže u pravilnom funkcionisanju kožne barijere. Ulje žutog noćurka treba koristiti i iznutra i spolja kao melem za psorijazu .

ČAJ ZA PSORIJAZU RECEPT

Za liječenje psorijaze su se efikasnim pokazale mnoge ljekovite biljke, od kojih se prave različite čajne mješavine. Ovom prilikom podelićemo sa vama dva narodna :recepta

Recept br.1

loading...