Mnogi od nas kod raznih oboljenja uzdamo se u lijekove i sve ono što nam farmaceuti nude, a često zaboravljamo koliko dobrih i moćnih stvari, biljaka možemo naći u prirodi i koje nam mogu pomoći više nego mnogi lijekovi.
Pa tako postoji jedna biljka koja se može koristiti za mnoga oboljenja, ima je svuda oko nas, najčešće je uništavamo jer nam iz nekoga razloga smeta, a u stvari veoma je korisna i učinkovita. To je kopriva.

Skoro da nema bolesti za koje se kopriva ne preporučuje, bilo kao dijelom nekoga jela, koa salata ili kao napitak, a sok od koprive je vjerojatno na prvome mjestu po čudotvornom djelovanju, ali samo ako se uradi po pravome receptu.

Uzimanje svježeg soka ili čaja od koprive utiče pozitivno kod liječenja mnogih vrsta anemije, te kod bubrežnih oboljenja, kod infekcija, krvarenja, kod pojave krvi u mokraći, zatim kod kamenca, bolesti prostate.

Kopriva pomaže i kod oboljenja od šećera, a dobra je kao namirnica oboljelima od Alzheimerove bolesti, multiple skleroze, te kod bolesti pluća, crijeva i bubrega, a izvrsna je za one koji imaju bolest hemofilije.

Kopriva pomaže kod peludne groznice i druge vrste alergija, liječi metabolizam, potiče rast kose, liječi jetru, a izvrsna je za bolesti žuči i slezene, te bolesti želuca i crijeva, kod mnogih tumora te kod nekih kožnih oboljenja.

Žarenjem bolnih mjesta sa svježom koprivom, kao kod išijasa, olakšava se bolno stanje i popravlja se cirkulacija, a odlična je i kod mnogih ženskih problema, kod mnogih infekcija sa kandidom, kod neredovnog ciklusa

loading...