Djeca su naivna, iskrena, a u nekim slučajevima baš te njihove osobine znaju dovesti roditelje u nezgodnu situaciju. Imali ste prilike čuti razne izjave djece. Bude interesantan način na koji ona daju odgovore na određena pitanja. U dječijim emisijama su tako djeca objašnjavala neke pojmove i davala odgovore na pitanja.

Njihovi odgovori su originalni, smiješni. Zapitamo se i kako su se toga baš dosjetili. Pored takvih ogdovora u emisijama, djeca daju slične i u pkoli, te kada pišu zadaću.

Možda vam se neki njihovi odgovori neće baš svidjeti, pa bi bilo bolje da bacite pogled malo na njihov rad, kako se ne bi nešto omaklo.

Na društvenim mrežama su znali kružiti odgovori učenika. Neki odgovori su bili čak genijalni, ali većinom su neki smiješniji. Ovdje vam donosimo opis majke jednog učenika, zadnja rečenica je zapravo učinila da postane hit na društvenim mrežama. Pogledajte šta je to napisano:

Dijete je baš izabralo riječ koja je neprihvatljiva, nije teško zaključiti da se nije svidjela njegovim roditeljima, ako ni učiteljici. Ovo što je učenik napisao je nasmijalo mnoge, ali i pokazalo koliko djeca mogu pokupiti nekih negativnih riječi, pa ih kasnije iskoristiti.

Zato treba paziti kako se izražavate pred djecom jer ona upijaju vaše riječi, ponašanje. Onda to ispoljavaju. Ne možete ni njih kriviiti zbog toga, ako vi bez problema to isto radite. Zato poradite malo na tome. Zamislite kako je bilo roditeljima kada su vidjeli šta je napisano u vježbi i kada im je rečeno da je baš njihovo dijete napisalo.

loading...