Mnoge žene se sreću sa problemima kada se presele kod supruga . Uglavnom su to neslaganja sa svekrvama. Ovo je jedna priča koja prikazuje odnos svekrve i snahe onako kako ne treba da bude. “Kada sam se vratila kući iz porodilišta, zatekla sam kako se moja svekrva useljava nama u stan. Još su joj donijeli madrac u bebinu sobu, jer je pomislila kako će beba odmah početi spavati u njenoj sobi”.

Ja sam već ranije odlučila da će beba spavati pored mene u kinderbetu, ali je moj muž smislio tu ideju da beba spava sa svekrvom u sobi, i kada zaplače da mi ga donese u spavaću da bih ga nadojila.

Tako sam izdržala jednu sedmicu tog njenog nepotrebnog pomaganja koje je bilo takvo da je i moje ručkove dodatno solila i začinjavala. Pospremila je i sklonila igračke koje sam kupila za bebu jer ona smatra da su preopasne za jednu bebu, da se njima može ozlijediti.

Kada su mi roditelji došli u stan vidjeti bebu, nakon samo pola sata svekrva im je rekla da trebaju ići kući jer treba da okupa dijete. Bez razmišljanja sam premila moje i bebine stvari i zajedno sa svojim roditeljima otišla kod njih kući. Ne namjeravam da se vratim u stan dok moj muž svekrvu ne preseli u njenu kuću. “

loading...