iStock 537627268

Sleepikar rutina pomaže djeci da dulje i bolje spavaju, što je vrlo važno s obzirom na činjenicu da je djeci za normalan razvoj neophodno dovoljno kvalitetnog sna.

Čak 20% djece diljem svijeta pati od atopijskog dermatitisa¹ što znatno utječe na kvalitetu njihova života. Roditelji djece s ekcemom znaju da to stanje ne uzrokuje samo svrbež i češanje, već i da ometa djetetov društveni život, učinkovitost u školi i, najvažnije, miran san.

U usporedbi sa zdravom djecom, otkriveno je kako djeca s kožom sklonom atopijskom dermatitisu prosječno spavaju sat manje². Otprilike 9 od 10 pacijenata s atopijskim dematitisom ima probleme sa spavanjem i ¼ ih provodi noć češući se.

La Roche-Posay posvećen je boljem životu osjetljive kože, stoga je pokrenuo kampanju #Sleepikar priče kojom pomažeu edukaciji roditelja i podizanju svijesti o vezi između ekcema i sna.

Naime, zabilježena je kako veza između problema sa spavanjem kod djece i atopijskog dermatitisa nije uvijek očita, stoga je Roche-Posay pomaže pokrenuo #Sleepikar kampanju koja je aktivirala obitelji da podijele svoje “Sleepikar” priče i otkriju najčudnije načine na koje su pokušali uspavati svoje dijete.

Putem ovih anegdota roditelji se ohrabruju da podijele svoja iskustva, te iskoriste ekspertizu La Roche-Posaya o tome kako smiriti osjetljivu kožu djece.

Lipikar rutina osigurava optimalnu učinkovitost i klinički dokazanu toleranciju uz dva ključna proizvoda – Lipikar Syndet AP+ (hidratizirajuća i nježna njega za pranje tijela) i Lipikar Baume AP+ (smirujući balzam za obnovu lipida).

Superheroji u njezi kože

Riječ je o proizvodima koje je La Roche-Posay razvio prije 25 godina i koji se smatraju superherojima koji pomažu njezi kože.

Djelovanje Lipikar rutine dokazano je usporedno s prirodnim mehanizmima obnove kože. Lipikar AP+ proizvodi dermatološki i alergološki su ispitani pod nadzorom pedijatra, uz ključni aktivni sastojak AQUA POSAE FILIFORMIS.

Sleepikar1
FOTO: PRESSRezultati pokazuju kako Lipikar Baume AP+ pozitivno djeluje na san, svrbež i kvalitetu života djece s atopijskim dermatitisom.

Dobro prospavana noć ključna je za razvoj

Kao marka posvećena osobama s osjetljivom kožom, La Roche-Posay nudi obiteljska rješenja kroz proizvode koji smiruju i tretiraju kožu sklonu atopijskom dermatitisu kod djece. La Roche-Posay je proveo prvo takvo ispitivanje koje mjeri utjecaj proizvoda Lipikar Baume AP+ i Sindet AP+ na kvalitetu djetetova života.

Rezultati su bili zaista revolucionarni, otkrivajući koliko proizvodi Lipikar AP+ utječu na san, pruritus (svrbež) i kvalitetu života djece i njihovih obitelji.

Ustanovljeno je da proizvodi:

  • produljuju trajanje sna za 42%
  • smanjuju češanje i do dva puta
  • smanjuju trajanje svrbeža za 38%
  • smanjuju negativan utjecaj ekcema na kvalitetu života za 73%

Ova je studija pokazala da upotrebom proizvoda LIPIKAR AP+u dnevnoj rutini djeteta roditelji bez sumnje pomažu svojoj deci da imaju miran san.

O aktivnom sastojku koji stoji iza AP+ linije

AQUA POSAE FILIFORMIS

Revolucionarno istraživanje otkrilo je da nije dovoljno obnoviti funkciju barijere kože za dugotrajan osjećaj smirivanja atopične kože: potrebno je i vratiti ravnotežu mikrobiomu. Dok god nije u ravnoteži, čak i ako je barijera kože obnovljena, dolazit će do napadaja iznimne suhoće, svrbeža i iritacija.

Laboratoriji La Roche-Posay razvili su Aqua Posae Filiformis, ekskluzivni patentirani aktivni sastojak dvostrukog učinka:

1. Na površinu kože
Ponovno vraćanje ravnoteže mikrobiomu

Aqua Posae Filiformis pomaže pri ponovnoj uspostavi raznolikosti mikrobioma tijekom izbijanja i stabilizaciji tijekom dužeg perioda remisije kako bi se izbjegao povratak simptoma.

2. Dubinsko djelovanje: 
Vraća uspostavljanje funkcije barijere kože

Smiruje iritacije i potiče obrambeni mehanizam kože za sprečavanje ulaska patogenih tvari odgovornih za iritaciju, a  istovremeno potiče i obnovu zaštitne barijere kože.

Lipikar Baume AP+ i Syndet AP+ postižu učinkovite rezultate pomoću klinički dokazanih sastojaka koji potiču bolju toleranciju.

Svi AP+ proizvodi su hipoalergeni, bez mirisa i parabena.

asasasa


Temeljeno na sastojcima smirujućeg i obnavljajućeg učinka.

Lipikar Syndet AP+

Smiruje atopičnu kožu sklonu ekcemima

Karite maslac: pomaže obnavljanju hidroipidnog filma kože
Niacinamid: djeluje smirujuće
Aqua Posae Filiformis: vraća ravnotežu, obnavlja i čuva barijeru kože
Manoza: pomaže pri sprečavanju gubitka vlage u koži
La Roche-Posay termalna voda: smiruje iritiranu kožu i jača prirodnu barijeru kože

Bez mirisa i ispitano pod nadzorom pedijatra

Lipikar Baume AP+

Djeluje smirujuće na svrbež

Niacinamid: protuupalni sastojak koji smiruje svrbež
Aqua Posae Filiformis: vraća ravntežu, obnavlja i čuva barijeru kože
Glicderin: zadržava prirodnu vlagu u koži
Alantoin: omekšava kožu te smiruje i smanjuje iritacije
La Roche-Posay termalna voda: smiruje iritacije i jača prirodnu barijeru kože


¹ Nutten S., Atopijski dermatitis: Globalna epidemiologija i čimbenici rizika. Ann. Nutr. Metab. 2015.; 66 (dodatak 1): 8-16
² Fishbein A.B. i dr., Poremećaji spavanja kod djece s umjerenim/jakim atopijskim dermatitisom: Istraživanje slučajeva i kontrola (istraživanje parova), J.Am.Acad.Dermatol., 2018.
³ Klinička procjena: 51 osoba tijekom 15 dana, svakodnevna primjena: Lipikar Syndet AP+ i Balzam AP+

Promo

loading...