Prirodna morska so nastaje prirodnim procesima isparavanja slane vode, pa su svi njeni sastojci sačuvani. Upravo zbog toga je jako zdrava i pomaže kod sprječavanja ili liječenja mnogih bolesti ili zdravstvenih tegoba.

soooo
Jača imuni sistem

Organizam je otporniji na gripu, alergije, viruse i ostale autoimune bolesti.

Alkalizacijski učinak

Održava pravilan nivo kiseline u tijelu i na taj način eliminiše potencijalne rizike za oboljevanje od teških i po život opasnih bolesti.

Pomaže pri mršavljenju

Stvara probavne sokove u organizmu, pa se hrana brže probavlja. Dakle, sprječava nakupljanje u probavnom traktu, što može dovesti do zatvora i gojenja.

Kožne bolesti

Ublažava suhu kožu i svrab, ali dobro djeluje i protiv ozbiljnih bolesti kao što su psorijaza i ekcemi. Kupka otvara pore, poboljšava cirkulaciju i hidrira tkivo.

Astma

Morska so je učinkovita i za smanjenje upala disajnih puteva. Usporava proizvodnju sluzi što olakšava disanje. Navodno, stavljanje malo morske soli na jezik nakon što popijete čašu vode, ima isti učinak kao inhalator.

Srce

Čaša vode s morskom solju može pomoći kod smanjenja visokog nivoa holesterola, visokog krvnog pritiska te reguliše rad srca. Izvrsan je borac protiv ateroskleroze, srčanog i moždanog udara.

Dijabetes

Morska so može pomoći da se smanji potreba za inzulinom jer je dobra za održavanje odgovarajuće vrijednosti šećera u krvi.

Osteoporoza

Tek nešto više od jedne četvrtine soli koja se nalazi u organizmu, pohranjeno je u kostima. Kad tijelu nedostaje soli i vode počinje ‘vući’ natrijum iz kostiju što onda može dovesti do osteoporoze. Tako konzumiranjem puno vode i unošenjem morske soli u umjerenim količinama možete spriječiti osteoporozu.

Grčevi u mišićima

Dobar je izvor kalijuma stoga olakšava funkcionisanje mišićnih vlakana. Učinkovito djeluje protiv bolova i grčeva u mišićima.

Depresija

Pokazala se iznimno učinkovitom i u liječenju različitih vrsta depresije jer održava nivo dva hormona koji su važni kako biste se što bolje nosili sa stresom. Ti hormoni su serotonin i melatonin i oni pomažu da se osjećate dobro,opušteno i imate kvalitetniji san.

Izvor: kucnilekar.com

loading...