Papiloma virus ( viseće bradavice) – veoma je rasprostranjena infekcija, a u grupu rizika spadaju svi slojevi stanovništva koji imaju polne odnose. Upotreba prezervativa ne garantuje zaštitu od virusa, jer se on prenosi pri bilo kakvom kontaktom sa kožom ili sluzokožom nosioca virusa.

popust-kupon-polacene-uklanjanje-visecih bradavica-papiloma-fenix07

Postoji oko stotine vrsta papiloma virusa, ali ne predstavljaju svi opasnost po zdravlje čovjeka, a osloboditi se bradavica nije teško. Možete ukloniti papilomu u kućnim uslovima koristeći jednostavna prirodna, ali veoma efikasna sredstva.

Preporuke ljekara ruske alternativne medicine:

Liječenje papiloma sa rusom (rusopasom)

U liječenju papiloma virusa najbolji lijek je rusa (rusopas). Najbolja metoda je – mazanje bradavica sa rusom 3-4 puta u intervalima od 2-3 minuta. Proceduru sprovoditi 2-3 puta dnevno. Ovakva intenzivna terapija dat će maksimalan rezultat.

Sok od krompira za liječenje bradavica

U borbi sa ovom infekcijom pomoći će sok od krompira. Ovaj narodni lijek za liječenje bradavica inhibira aktivnost različitih infekcija i liječi ih. Bolje koristiti sok od crvenog krompira.

– Krompir dobro operite i sitno izrendajte.
– Sok iscjedite kroz nekoliko slojeva gaze.
– Uzimajte 2 puta dnevno po 100 ml pola sata prije jela.

Kurs liječenje – 2 mjeseca.

Kontraindikacije: smanjena želudačna kiselost i teška forma šećernog dijabetesa.

Ljekoviti sok krompira takođe je odličan u liječenju karcinoma, čira zeluca, edema, oboljenja jetre.

Ricinusovo ulje u liječenju papiloma virusa

Ricinusovo ulje je veoma korisno u borbi sa papilomima i bradavicama, jer u sebi sadrži kiselinu iritirajuću za bradavice i postiže potpuno njeno isušivanje. Bradavicu i kožu oko nje mazati ujutru i uveče sa ricinusovim uljem. Efekat nastaje poslije 3-4 nedelje korištenja ricinusovog ulja.

Propolis protiv bradavica

Propolis namazati na bradavicu zatim to mjesto dobro prelijepiti flasterom da ne ulazi vazduh. Tako držati 2-3 dana bez skidanja. Ponavljati proces dok se ne uništi i korijen bradavice. U međuvremenu dobro je sastrugati dio izgrižene bradavice da bi kasnije propolis bolje djelovao na koren.

Isušite bradavicu sa amonijakom

Običan štapić za uši umočite u amonijak (10% rastvor) i pritisnite sa njim papilom na 5-6 sekundi. Obratite pažnju da amonijak ne dospije u dodir sa kožom okolo papiloma.

Izvor: uspesnazena.com

loading...