Ciste se javljaju na različitim dijelovima tijela posebno kod žena. Medicinske metode često su invazivne i bolne ali što je također problem , često se dešava ponovna pojava cisti i nakon medicinskog tretmana.

LIJEK_CISTE_1 (1)

Iz tog razloga smo pronašli i isprobali narodni lijek protiv cisti koji nije teško napraviti. Udarni sastojak lijeka je kaktus aloja.

Evo recepta i uputstva za pravljenje:

– Pola litra medicinskog alkohola (špirita, neovisno koji je procenat)
– kilograma domaćeg meda
– 0,75 litara crnog što kvalitetnijeg vina
– Pola kilograma kafe od cikorije (npr Divka)
– 150 grama listova aloje bez bodlji (biljku ne treba zaljevati zadnjih 7 dana pred branje listova)

Listove aloje očistite od bodljica, sameljete u mašini za meso ili blenderu. Dodate ostale sastojke i dobro izmješate. Biće vam potrebna veća tegla po mogućnosti od najmanje 3 litra da bi svi sastojci stali. Mi smo prilikom pravljenja smjese napunili vrhom veliku staklenu teglu za zimnicu od 3 litra. Teglu zatvorite i ostavite na nekom tamnom i hladnijem mjesto da odstoji 14 dana.

Nakon stajanja, procijedite smjesu kroz gazu i naspite je u staklene boce. Tekućina se pije sat do dva prije obroka tri puta na dan po jedna supena kašika. Bitno je da želudac bude prazan prije i poslije korištenja lijeka kako se ne bi mješao sa hranom. Kada budete pred kraj smjese napravite još jednu dozu i nastavite dok i drugu mjeru ne potrošite.

Po svjedočenjima brojnih ljudi koji su probali napitak većina cisti nestaje, posebno one manje u grudima, oko bubrega i ženskih organa. Obično su dovoljne dvije doze koje smo dali u mjerama. Ovaj recept baziran na aloji i alkoholu u narodnim i travarskim predanjima koristi se i pri liječenju malignih oboljenja, astme, bronhitisa, angine pektoris i zakrčenih krvnih sudova.

Nećete pogriješiti ako lijek koristite i preventivno za poboljšanje opšteg stanja organizma i povećanja imuniteta. Djeca također mogu koristiti lijek ali u manjoj dozi prilagođenoj njihovoj težini. ( ova mjera od pune supene kašike je za odraslu osobu od 60-70 kg, a mjera se procuntalno smanjuje prema težini dijeteta , npr dijete od 35 kg koristi pola supene kašike tri puta na dan)

Izvor: zdravljebezdoktora

loading...